Artikler

Danmark er kold når det er rigtig vinter

I denne del af verden kan du faktisk ikke overleve om vinteren, hvis du ikke har tag over hovedet og en eller anden form for varmekilde. En varmepumpe kan være den løsning du leder efter. Trods de stigende energipriser er det stadig en af de bedre løsninger.

Fordelene ved en varmepumpe

Den største fordel ved en varmepumpe er helt afgjort at du ikke skal passe den. Du kan vælge at indstille den på en nøjagtig temperatur, og så bare selv lade den regulere temperaturen. Du kan også vælge at slukke den om natten, hvis du gerne vil spare lidt på strømmen.

En anden fordel er at du kan tilslutte den til solceller. Den kan nok ikke kører kun på solceller, men får ind i mellem brug for strøm fra elnettet, men lidt har også ret.

Ulempen ved en varmepumpe

Ulempen er kommet snigende. Til at begynde med blev varmepumper meget populære, netop fordi de ganske vist brugte strøm, men ikke i overvældende mængder. Det kunne hurtigt betale sig i forhold til andre varmekilder. Til at begynde med lød regnestykket på mellem fire og otte år, før en varmepumpe havde betalt sig selv ind, og for alvor begyndte at spare penge for forbrugeren. Med de stigende priser på energi er regnestykket desværre ikke længere så pænt.

Brændeovn og pillefyr

Brændeovnen er ikke selvkørende. Den skal fodres med jævne mellemrum og den skal renses dagligt. Brænde er steget i pris, lige som alt andet der har med opvarmning at gøre. Et pillefyr passer lidt mere sig selv. det skal dog både fodres og renses ind i mellem. Ikke nær så ofte som en brændeovn, men meget mere end en varmepumpe. Priserne på træpiller er steget i takt med alt andet, så der er heller ingen besparelser her.

Fjernvarmen er bare dyr

Fjernvarmen er den de fleste er afhængige af, og som de fleste absolut ingen indflydelse har på. priserne på fjernvarme er også steget stødt gennem det sidste halvandet år og det ser ikke ud til at de er toppet endnu.

Similar Posts